A jól működő házasságokért és családokért... A jól működő házasságokért és családokért...
 
 
Értékeink
Terveink 2014
 
     

 

A Családi Szolgálat, MBE értékei

 

 

 1. Preventív hangsúly

  1. A Családi Szolgálat valamennyi területén arra törekszik, hogy tanításával, eseményeivel, inspiráló eszközeivel hozzájáruljon ahhoz, hogy a keresztény házasságok és családok ne kerüljenek krízishelyzetekbe. Üzenetünk, tevékenységeink és erőforrásaink nagyobbik hányada ebbe az irányba mutat.

 2. Gyakorlatorientált

  1. Miközben törekszünk arra, hogy szolgálatunk erős bibliai és elméleti alapokon álljon, célunk, hogy a házasságoknak és családoknak a mindennapi életben alkalmazható, gyakorlati ismeretet, eszközöket és módszereket adjunk át.

 3. Elkötelezettség az életváltoztatásra

  1. Szolgálatunk nemcsak tájékoztatni akar, hanem meggyőződéséből és felhatalmazásából fakadóan arra törekszik, hogy a házasságokban és a családokban kézzel fogható életváltozások történjenek. Ennek érdekében tanításaink a valósággal szembesítők. Őszintén feltárjuk a jelent, megmutatjuk, hogy Isten igazsága alapján hová lehetne eljutni, és gyakorlatiasan megmutatjuk, mit kell tenni azért, hogy az ígéret valóra válhasson.

 4. Átadhatóság

  1. Fontos számunkra, hogy koncepcióink, tanításaink és eszközeink mások számára is elérhetők és használhatók legyenek. Igyekszünk mindent úgy fejleszteni, hogy könnyen érthető és adaptálható legyen. Így hatásunk, és a szolgálat jövője nincs a munkatársak személyéhez kötve.

 5. Minőségi eszközök használata

  1. Szolgálatunk elkötelezett a legfrissebb szakmai és kommunikációs eredmények, módszerek és eszközök megismeréséhez és magas szintű alkalmazásához.


 6. Jövőbemutató, innovatív

  1. Megközelítésünk proaktív. A jelen kihívásain túl kezdeményezően megszólítjuk azokat a folyamatokat, amelyek a jövő házasságait, családjait, gyülekezeteit formálják. Tartalmilag és formailag is ennek megfelelő, folyamatos frissítésre törekszünk.

 7. Folyamatos szakmai fejlődés

  1. Elkötelezettek vagyunk, hogy munkatársaink folyamatosan fejlődjenek szakmailag, és elvárjuk, hogy felkészülten, naprakészen szolgáljanak.

 8. Bibliai megalapozottság

  1. Szolgálatunk valamennyi területének végső tekintélye a Biblia. A kapcsolódó szakterületek eredményeit és módszereit és ennek fényében értékeljük és alkalmazzuk.

 

 

 1. Csapatként dolgozunk

  1. Akár a szolgálat egészére, akár annak területeire nézve felismerjük, elismerjük és használjuk azokat az egyedi ajándékokat, adottságokat, amelyekkel Isten az egyes munkatársakat megajándékozta. Ez dinamikus együttműködést, kölcsönös megértést és tiszteletet, készséges odaadást szül a munkatársi csapatban, amelyek hatékonnyá teszik a munkánkat.

 2. Elszámoltathatóság

  1. Munkatársaink egyéni felelősséggel tartoznak személyes életük, házasságuk és családjuk Isten szerinti vezetéséért. Készségesek vagyunk arra is, hogy egymás iránti felelősségünket gyakoroljuk, a bibliai keretek között intjük és buzdítjuk egymást.

   
 
 
A jól működő házasságokért és családokért... E-mail   Kezdőoldal Kedvencek közé powered by